Két év kihagyás után

Újabb kivégzés Amerikában

Két év kihagyás után helyi idő szerint csütörtök este hajtottak végre újabb halálos ítéletet Alabama államban, az Egyesült Államokban.

2016.01.22 07:41MTI

A 43 éves korában kivégzett Christopher Eugene Brooksot azért ítélték halálra, mert 1992 szilveszterén megerőszakolt, majd egy súlyzóval agyonvert egy 23 éves nőt. Méreginjekcióval végeztek vele az Atmore-i állami börtönben, miután a legfelsőbb bíróság megtagadta ügyvédje halasztási kérelmét.

Brooks jogi képviselője azért kérte a legfelsőbb bíróságtól a halálos ítélet végrehajtásának felfüggesztését, mert szerinte az államban jelenleg használt méreginjekciót további ellenőrzésnek kell alávetni. Ez volt ugyanis az első olyan kivégzés, amelyben a midazolam nevű szert alkalmazták. A bíróság azonban elutasította az ügyvéd kérését.

Egy büntetésvégrehajtási forrás szerint az elítéltet három jogász, két barátja és egy lelkipásztor kereste fel a kivégzést megelőzően. A hatóságok tájékoztatása szerint helyi idő szerint 18 óra 6 perckor kezdték el beadni Brooksnak a halálos injekciókat, és 18 óra 38 perckor nyilvánították halottnak az elítéltet. A börtön szóvivője azt is tudatta: Brooks a kivégzése előtt két mogyoróvajas süteményt és üdítőt kért utolsó étkezésként.

Szerda este Texasban is végrehajtottak egy kivégzést. A halálos injekciót kapott férfi bűne az volt, hogy megfojtott egy nőimitátor férfit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.