Hónapokkal a tragédia után

Merényletek Párizsban - Több mint 40 sebesültet még kórházban ápolnak

Több mint két hónappal a 130 áldozatot követelő novemberi párizsi merényletek után 41 sebesültet még mindig kórházban ápolnak, közülük egy beteget intenzív osztályon.

2016.01.20 17:36MTI

A támadások éjszakáján, november 13-án a mentősök hatszáz embert láttak el a merényletsorozat helyszínein, és négyszáz ember került kórházba.

Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter az egészségügyi szervek fellépésének értékelésekor elmondta, hogy "semmilyen hibalehetőséget nem szabad hagyni a barbarizmusnak", ezért a tárca egészségügyi gyakorlatokat szervez a következő hónapokban, amelyeken terrortámadások, elsősorban katonai fegyverekkel elkövetett merényletekre készítik fel a kórházakat és azok dolgozóit. A gyakorlatokat nemcsak a fővárosban, hanem az ország minden régiójában megszervezik annak érdekében, hogy valamennyi kórház képes legyen tömegesen olyan sebesülteket fogadni, akiket katonai fegyverekkel lőttek meg.

A miniszter azt is elmondta, hogy a gyakorlatok során azt is tesztelni fogják, hogyan lehet az áldozatok azonosítását felgyorsítani és a hozzátartozók tájékoztatásán javítani.

"Az egészségi dolgozók azt mondják, hogy sokszor tehetetlennek az aggódó és megviselt családokkal szemben, akik mindenáron információhoz szeretnének jutni" - hangsúlyozta a miniszter. A tárca ezért központosított tájékoztatási rendszert is létrehoz, hogy minden áldozat és sebesült ellátását követni lehessen.

"Az újfajta technológiákkal egy ilyen rendszer gyorsan létrehozható. A sebesültekkel és hozzátartozóikkal való törődést az ellátás teljes idejére javítanunk kell" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.