Botrány

Luxusszálló lesz egy volt koncentrációs táborból

Az egykori foglyok hozzátartozói megdöbbenéssel fogadták a hírt.

2016.01.17 14:49ma.hu
letsomontenegro.com

Egy svájci-egyiptomi befektető cég luxushotellé alakítaná át az Adriai-tengeren található Mamula szigetén emelkedő erődöt - írja a hirado.hu.

A sziget Montenegróhoz tartozik, és a Kotori-öböl bejáratánál emelkedik, így sok magyar turista is ismerheti a strandokról vagy hajókirándulásokról. A második világháború idején azonban az olasz fasiszták koncentrációs táborként használták az erődöt, ahol sokan meghaltak. Az egykori foglyok hozzátartozó így órási felháborodással fogadták aaz elképzelést - számolt be róla az AFP francia hírügynökségre hivatkozva a Süddeutsche Zeitung.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.