Balkán

Lemondott a macedón kormányfő

Uniós közvetítéssel megkezdődtek a tárgyalások a pártok között.

2016.01.15 12:03MTI

Benyújtotta lemondását Nikola Gruevszki macedón kormányfő - jelentette be Trajko Veljanoszki, a szkopjei parlament elnöke pénteken az Utrinszki Vesznik című napilap internetes oldalának beszámolója szerint.

A macedón házelnök hozzátette: megvárja, mi lesz a Johannes Hahn uniós bővítési biztossal folytatott pénteki tárgyalások kimenetele, és azt követően jelenti be a további lépéseket. Reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok és az ellenzék között tavaly júliusban uniós közvetítéssel megkötött megállapodásban foglaltakat - amelyeknek része a miniszterelnök lemondása is - teljes mértékben végre fogják hajtani az érintettek, hogy rendeződjön a belpolitikai helyzet.

A pártok közötti kommunikáció elindításához hozzájárulhat Johannes Hahn szkopjei látogatása is, az uniós politikus ugyanis pénteken leül tárgyalni a négy legnagyobb párt vezetőségével, hogy az előre láthatóan április 24-én rendezendő választásokig tartó időszak lépéseiről, illetve az ország jövőjéről egyeztessen.

A választásokig átmeneti kormány irányítja a balkáni országot, amelyet majdnem tíz évig vezetett a jobboldali Nikola Gruevszki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.