Illegális bevándorlás

Busszal küldte a menekülteket Merkelhez egy bajor város

Látványos akcióval tiltakozik a német kormány menekültpolitikája ellen az alsó-bajorországi Landshut: 51 menekültet indítottak útnak csütörtök reggel egy busszal Berlinbe a kancellária elé.

2016.01.14 13:57ma.hu

Megelégelte a német kormány menekültpolitikáját az alsó-bajorországi Landshut városi tanácsa. Csütörtök reggel egy busszal 51 szíriai menekültet indítottak útnak Berlinbe a kancellária elé, hogy így hívják fel az ország vezetésének figyelmét arra, hogy "nem mehet minden úgy tovább, ahogy eddig" - számolt be róla a Der Tagsspiegel c. berlini lap.

A város elöljárója, Peter Dreier november elején hívta fel magára a német sajtó figyelmét egy hasonló akcióval. Akkor személyesen kísérte el a menekülteket a német fővárosba. A dpa német hírügynökségnek most azt mondta: nem látják a menekültáradat végét, a város lehetőségei kimerültek, miközben nem látják, hogy új otthonok épülnének a bevándorlóknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.