Izrael

Simon Peresz katéteres szívműtéten esett át

A volt izraeli államelnök és miniszterelnök sikeres katéteres szívműtéten esett át, miután mellkasi fájdalmak miatt kórházba szállították.

2016.01.14 10:19MTI

A Nobel-békedíjas, 92 esztendős politikus otthonában lett rosszul, és kórházba szállítása után megállapították, hogy a szívében lévő egyik ér elzáródott. A Tel-Aviv melletti Séba kórházban katéteres műtéttel sikeresen helyreállították a vér áramlását.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök a sikeres orvosi beavatkozás után telefonon gratulált a mindvégig teljesen magánál lévő Peresznek, és jobbulást kívánt.

Simon Peresz idős kora ellenére igen aktív, csütörtökön a harmadik Ladinó Fesztivál megnyitóján díszvendégeként szerepelt volna, és munkatársait meglepte, hogy orvosi okokból lemondta részvételét.

A politikus 2014-ben, több mint kilencven évesen hivatalosan visszavonult a politikától, miután véget ért hétéves államelnöki megbízása. Azóta a Peresz békeközpontban próbálja előmozdítani a palesztin-izraeli viszály megoldását.

Politikusi pályája során számos hivatal és minisztérium élén állt, és 1994-ben Jichák Rabinnal és Jasszer Arafattal közösen Nobel-békedíjat kapott a palesztinok és Izrael között megkötött oslói egyezményért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.