Isztambul

Robbanás rázta meg a Sultanahmetet - halottak is lehetnek

A robbanás helyi idő szerint 10 órakor történt. A helyi források úgy vélik, hogy öngyilkos merénylő támadásáról van szó. A mentők és a rendőrség is kivonultak a helyszínre.

2016.01.12 10:51ma.hu
Google Maps

A török tévék szerint több halálos áldozata van az Isztambul forgalmas negyedében történt robbanásnak.

Robbanás rázta meg Isztambul turisták által sűrűn látogatott Sultanahmet kerületét - írja a Reutersre hivatkozva az Origo. A helyi média szerint több halálos áldozat is van, bár van, aki sérültekről tud.

A robbanás helyi idő szerint 10 órakor történt. A helyi források úgy vélik, hogy öngyilkos merénylő támadásáról van szó.

A mentők és a rendőrség is kivonultak a helyszínre. Még nem tudni, hogy terrortámadás történt-e.

Az elmúlt időszakban - az után, hogy a kormány felújította a kurdok elleni küzdelmét - szélsőbaloldali csoportok többször robbantottak Isztambulban. Az Iszlám Állam is több merényletet hajtott végre Törökországban. Ankarában több mint 100-an haltak meg egy kettős robbantásban októberben, míg a szíriai határ melletti támadásnak 30 áldozata volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.