Rendőrség

Elfogták a Köpcöst, Mexikó első számú drogbáróját

Joaquín Guzmán júliusban szökött meg - második alkalommal - a legszigorúbban őrzött mexikói börtönből. Ismét csattant rajta a bilincs.

2016.01.08 20:29MTI
hirdetés
Twitter El Comercio

A mexikói hatóságok elfogták az ország első számú drogbáróját, Joaquín Guzmánt, aki júliusban szökött meg - második alkalommal - a legszigorúbban őrzött mexikói börtönből - jelentette be az ország elnöke Twitter-mikroblogján pénteken.

"Küldetés teljesítve: elkaptuk. Tájékoztatom a mexikóiakat, hogy Joaquín Guzmán Loerát letartóztatták" - közölte Enrique Pena Nieto államfő Twitterén, köszönetet mondva a biztonsági szerveknek "a jogállamiság érdekében tett jelentős eredményért".

A mexikói drogháború egyik legfontosabb szereplőjének számító Sinaloa drogkartell vezetője, az "El Chapo" (Köpcös) néven is ismert férfi fél éve egy 1,5 kilométeres alagúton keresztül jutott ki az Altiplano börtönből, ahol 2014 februárja óta tartották fogva. A mexikói hatóságok azóta nagy erőkkel vadásztak rá.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.