Nagy erejű robbanószerkezet

Hezbollah-támadás egy izraeli határjárőr ellen, izraeli válaszcsapás

Támadást hajtott végre a Hezbollah libanoni szélsőséges szervezet hétfőn egy izraeli katonai járőr ellen a határ térségében, az izraeli hadsereg válaszul rakétákat lőtt ki libanoni területre.

2016.01.04 17:53MTI

A Hezbollah közölte, hogy emberei nagy erejű robbanószerkezetet hoztak működésbe egy páncélozott katonai jármű elhaladtakor az úgynevezett Sebaa-tanyák térségében. A síita szervezet szerint a pokolgép szétroncsolt egy Humvee terepjárót és legalább egyet megsebesített a benne utazó katonák közül.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy az út szélén elhelyezett pokolgép lépett működésbe katonai járművek közelében. Az izraeli tájékoztatás nem tért ki sérültekre. "A védelmi erők célzott tüzérségi támadásokkal válaszoltak" - mondta Peter Lerner katonai szóvivő.

A térség lakói arról számoltak be, hogy mintegy 40 izraeli lövedék - rakéták, illetve harckocsi-lövedékek - csapódott be Gadzsar település közelében, mezőgazdasági művelés alatt álló területen. A Hezbollah azt állítja, a robbantást válasznak szánták arra, hogy a múlt hónapban Szíriában egy Izraelnek tulajdonított légicsapásban meghalt Szamir Kantar, a síita szervezet egyik ismert tagja.

A Hezbollah akkor bosszút helyezett kilátásba Kantar halála miatt. 2008-ban történt kiszabadulásáig Kantar volt a leghosszabb ideje börtönben lévő libanoni fogoly Izraelben. Kantar két elrabolt izraeli katona holttestének átadása fejében került vissza Libanonba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.