Merényletek Párizsban

Elfogták a párizsi terrortámadás tizedik elkövetőjét

Tízre emelkedett a párizsi terrortámadás miatt elfogott és őrizetbe vett gyanúsítottak száma, a most elfogott belga állampolgárságú arab fiatalember több társához hasonlóan Brüsszel Molenbeek városrészében került rendőrkézre.

2015.12.31 14:58MTI

Mint emlékezetes, november 13-án este Párizs több pontján hajtottak végre fegyveres terrorakciókat akkor még ismeretlen merénylők, a támadásoknak 130 halálos áldozatuk volt. A nyomozás szálai már a következő napokban Belgiumba vezettek, és több gyanúsítottról is kiderült, hogy a belga főváros Molenbeek nevű kerületében élt; közéjük tartozik a hatóságok szerint a mészárlásokat kitervelő Abdelhamid Abaaoud is. Itt fogták el a legutóbbi, immár tizedik feltételezett elkövetőt, egy 22 éves, belga állampolgárságú muzulmán férfit, aki a szegények lakta külvárosban bujkált a hatóságok elől. Fegyvert vagy robbanószert nem találtak a gyanúsított házában, de 10 mobiltelefont is lefoglaltak tőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.