Tragédia

Majdnem mindenki meghalt egy afganisztáni buszbalesetben

Negyvenhárom halálos áldozatot követelt egy autóbusz és egy teherautó ütközése Afganisztán északi részén.

2015.12.25 11:54MTI
liveuamap.com

A távolsági autóbusz a főváros Kabult Mazari-Sariffal összekötő országúton haladt 50 utasával, amikor Szamangán kormányzóságban összeütközött egy élelmiszert szállító teherautóval, és egy vízmosásba zuhant. A helyi hatóságok 24 halottról és 17 sérültről adtak hírt, a védelmi tárca azonban ennél jóval több, 43 halálos áldozatról és három sérültről számolt be.

A szerencsétlenség áldozatai között nők és gyermekek is vannak. A tartományi rendőrség szóvivője elmondta, hogy a baleset idején az autóbusz vezetője túllépte a megengedett sebességet, és figyelmen kívül hagyta az útjeleket. Afganisztánban az utak rossz állapota miatt igen gyakoriak a halálos kimenetű balesetek. Évente több mint 3000 ember hal meg közlekedési balesetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.