Szerencsétlenség

Katasztrófa Mexikóban: felrobbant egy gázvezeték

Legkevesebb harmincan megsérültek, amikor felrobbant egy gázvezeték Mexikóban.

2015.12.23 09:01ma.hu

Lángra lobbant a lopott olaj egy olajvezeték mellett a mexikói Tabasco szövetségi államban, legalább harminc sérültje van a balul sikerült lopásnak - közölte a Pemex mexikói állami olajtársaság szerdán. A tűz helyi idő szerint kedd késő este ütött ki. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet. A tüzet időben megfékezték, így nem keletkeztek károk az olajvezetékben - közölte az olajvállalat.

A Twitter közösségi oldalra különböző források által feltöltött képeken súlyos égési sérüléseket szenvedett emberek láthatóak, amely a baleset mértékéről látszik tanúskodni. A Pemex hangsúlyozta, hogy tudomása szerint a baleset egyetlen áldozata sem tartozik az alkalmazottjai közé.

Mexikóban a drogcsempészet mellett az olajvezetékek megcsapolása az egyik legjövedelmezőbb bűncselekmény. Jelentések arról számoltak be, hogy több drogkartell áttért, illetve kiterjesztette tevékenységét az olajlopásra is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.