Hivatali visszaélés a vád

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség Marosvásárhely polgármestere ellen

Az ügyészség hivatali visszaéléssel vádolja az elöljárót, aki törvénytelenül kötött az önkormányzat nevében társulási szerződést a helyi futballcsapattal.

2015.12.16 14:56MTI

Vádat emelt a román korrupcióellenes ügyészség Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester, valamint a hivatal több alkalmazottja és két önkormányzati képviselő ellen - közölte szerdán a román vádhatóság.

Az ügyészség hivatali visszaéléssel vádolja az elöljárót, aki törvénytelenül kötött az önkormányzat nevében társulási szerződést a helyi futballcsapattal. A szerződés alapján az önkormányzat anyagi támogatásban részesítette a csapatot működtető sportegyesületet, amelynek az állammal szemben adóssága volt. Az ügyészség szerint az állammal szembeni tartozás miatt a futballklub nem lett volna jogosult állami támogatásra.

A marosvásárhelyi önkormányzat 2013 júliusában 7,5 millió lejt (525 millió forint) szavazott meg a klubnak, amiből a város 7 millió lejt (490 millió forint) át is utalt. A klub adósságai akkoriban 3,5 millió lejre (245 millió forint) rúgtak. Az ügyészség szerint a vádlottak ezáltal 7 millió lej kárt okoztak a város költségvetésének.

A vádhatóság Claudiu Maior alpolgármester, a futballklub akkori elnöke, Nucu Man és Benedek István önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt. Ez utóbbi a sportegyesület igazgatótanácsának tagja volt önkormányzati képviselőként.

Az ügyet a Hargita megyei törvényszék fogja tárgyalni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.