Dan Sova

"Befolyásos": előzetesben a román szocdemek szenátora

A DNA befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja Sovát.

2015.12.15 10:41MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Előzetes letartóztatásba helyezték kedden Bukarestben Dan Sova szociáldemokrata szenátort, Victor Ponta volt miniszterelnök korrupcióval gyanúsított barátját és egykori üzlettársát, miután a legfelső bíróság jogerős végzést hozott a politikus elleni kényszerintézkedésről.

Sova letartóztatását a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kezdeményezte, de amikor a parlament december 3-án ezt jóváhagyta, a bíróság csak házi őrizetét rendelt el. Az elsőfokú döntés után a DNA szigorúbb kényszerintézkedésért fellebbezett, Sova pedig azért, hogy szabadlábon védekezhessen. A bíróság most helyt adva a DNA kérésének, 20 napra előzetes letartóztatásba helyezte a szociáldemokrata politikust.

A DNA befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja Sovát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.