Öngyilkos merénylet

Pokolgép robbant egy bagdadi síita mecsetben

Az öngyilkos merénylő a kelet-bagdadi al-Obeidi negyedében robbantott. Legalább tizenegy ember meghalt és húszan megsebesültek.

2015.12.09 15:14MTI

A merénylő a mecset kapujához vezető folyosón hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet, amikor a hívők a déli imádságot követően elhagyni készültek az imaházat.

Az iszlamisták támogatói egy interneten közzétett nyilatkozatban ismerték el az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet felelősségét a merényletért. Az Irak északi és nyugati részén is nagy területeket ellenőrzése alatt tartó IÁ szunnita szélsőségesek, már számos alkalommal intéztek támadást az általuk eretneknek tartott síita muszlimok ellen. Irakban évek óta súlyos erőszak dúl. Csak 2014-ben - a 2006-2007-ben kezdődött vallási erőszak eddig legtöbb áldozattal járó évében - legalább 12 ezer polgári személy vesztette életét és 23 ezren sérültek meg egy friss ENSZ-jelentés szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.