Rábukkantak

Több mint százezer eurót találtak a Dunában

A pénzt bécsi járókelők fedezték fel az Új-Duna csatornában, a rendőrség egyelőre tanácstalan. Valamennyi bankjegy valódi, egyáltalán nincs szó hamis pénzről.

2015.12.06 18:19MTI
krone.at

A víz olyan tiszta volt a csatorna egyes számú gátjánál, hogy egészen a folyó fenekéig le lehetett látni, ezért lehetett felfedezni a bankjegyeket a folyó mélyén - közölte a rendőrség szóvivője.

A rendőrök a tűzoltóság búvárainak segítségével hozták a felszínre a pénzt, amelynek eredete fejtörést okoz nekik. Mint a bankjegyek átvizsgálása után vasárnap közölték: valamennyi valódi, egyáltalán nincs szó hamis pénzről. Egyáltalán nem tudni, hogy ki rejtette a vízbe és milyen okból - tette hozzá a szóvivő.

A térséget vasárnap búvárok még egyszer átvizsgálták, de már nem akadtak további bankjegyekre. A rendőrség nem tud semmilyen bűncselekményről, amellyel összefüggésbe lehetne hozni egy ekkora összeget. A járókelők elmondták, hogy senki sem láttak a térségben, aki a bankjegyeket a csatornába ereszthette.

heute.at


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.