Érdekes

Sok újszülöttet Generátornak vagy Fénynek hívhatnak

A krími parlamenti elnöke arra biztatta a szülőket, hogy újszülött lányuknak a Szveta (Fény), fiuknak a Generátor nevet adják arra emlékezve, hogy a Krím félsziget csaknem két hétre sötétbe borult.

2015.12.04 17:30MTI
TASSZ

A térség szinte teljes áramellátása november 22-én szűnt meg, amikor ismeretlenek felrobbantották a félszigetet ellátó távvezetékek tartóoszlopait.

Az orosz lapok pénteken arról számoltak be, hogy Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament elnöke arra biztatta a szülőket, nevezzék Szvetának (Fénynek) újszülött lányukat, illetve Generátornak újszülött fiukat arra emlékezve, hogy a kormánynak sikerült úrrá lennie a válságon.Miután az oroszok annektálták a Krímet 2014 márciusában, megkezdődött egy tenger alatti áramellátó kábelrendszer kiépítése, amely az orosz Krasznodari régióból indul. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán tett látogatást a helyszínen, hogy ott legyen az áramtovábbítás elindításakor.

A becslések szerint a Krím kétmilliós lakosságának legalább a fele maradt áram nélkül a közelmúltban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.