A török rendőrség vette őrizetbe

Elfogták a férfit, aki feltérképezte a párizsi merényletek helyszíneit

A török rendőrség őrizetbe vette egy marokkói származású belga férfit azzal a gyanúval, hogy ő lehetett az, aki az Iszlám Állam számára feltérképezte az egy hete Párizsban elkövetett terrortámadások kiválasztott helyszíneit.

2015.11.21 10:12MTI

A 26 éves Ahmet Dahmanit a tengerparti Antalya egyik luxusszállodájában vették őrizetbe - adta hírül a Dogan török hírügynökség, forrásainak megnevezése nélkül.

A jelentés szerint két másik, szíriai férfit egy közeli országúton fogtak el. Őket azzal gyanúsítják a török hatóságok, hogy az Iszlám Állam küldte őket Szíriából, hogy biztosítsák Dahmani biztonságos átjutását a török-szíriai határon, és éppen találkozni készültek marokkói származású belga férfival.

A török rendőrség terrorellenes részlege akkor figyelt fel Dahmanira, amikor egy repülőjárattal Antalyába érkezett, s követték őt a város Manavgat kerületében lévő luxushotelbe - írta a Dogan hírügynökség.

Törökország a jelek szerint átjáróházként szolgált a párizsi terrorcselekményeket elkövető iszlamisták számára.

A Habertürk török televízió egy napja azt jelentette, hogy menekültként a törökországi Izmir egyik szállodájában lakott két napig a párizsi nemzeti stadionnál múlt pénteken öngyilkos robbantást elkövető egyik terrorista, Ahmad al-Mohammad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.