Terrorizmus

Hamis útlevéllel két szíriait vettek őrizetbe az északolasz Bergamo repülőterén

Hamis útlevéllel akart Bergamóból Málta szigetére utazni két szíriai férfi, akiket az észak-olaszországi város repülőterén csütörtökön őrizetbe vettek. Mobiltelefonjaikon az Iszlám Államhoz (IÁ) köthető felvételeket találtak.

2015.11.19 18:18MTI

Egyikük norvég, a másik osztrák útlevelet mutatott fel, de kiderült, hogy mindkét útlevél hamis volt. Az olasz határőrségnek azt tűnt fel, hogy két különböző ország állítólagos állampolgáraként kizárólag arabul beszéltek egymással.

A 30, illetve 19 éves férfi mobiltelefonján több, róluk készült felvételt találtak, amelyeken gépfegyverrel, valamint háborús helyszíneken láthatók. Az olasz terrorizmus-ellenes nyomozó igazgatóság (Digos) szerint számos fotó az Iszlám Állam (IÁ) tevékenységével hozható kapcsolatba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.