Illegális bevándorlás

Nem torlódtak fel a migránsok Horvátország határain

Csütörtök késő délután sem a szerb-horvát, sem a horvát-szlovén határon nem torlódtak fel a migránsok, jóllehet a három ország bejelentette a gazdasági bevándorlók visszafordítását határáról.

2015.11.19 17:23MTI

A M1 hírcsatorna Szerbiában tartózkodó tudósítója telefonon elmondta: Horvátországból négy vonat érkezett a nap folyamán a szerbiai Sidre, és közel 30 autóbusznyi migráns várakozik Adasevcinél arra, hogy a vonatállomásra szállítsák őket. A sidi vasútállomás melletti befogadóállomáson mintegy 300 migráns várakozik. Őket azért nem engedik tovább, mert nem háború sújtotta területről érkeztek. Elmondása szerint néha felhangzik a sátorban, hogy Freedom, freedom! (Szabadság, szabadság!) vagy Germany, Germany! (Németország, Németország!), de a rendőrök az ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

A M1-nek a szlovén-horvát határ menti Dobován tartózkodó tudósítója elmondta, a helyi tranziközpotban nincs senki, noha nemrég érkezett egy autóbusznyi menekült. Az osztrák határ melletti Sentiljben ugyanakkor jelenleg is közel két-háromezren tartózkodnak - mondta.

Szlovénia csütörtökön közölte, hogy visszafordítja a gazdasági migránsokat a horvát határról. Szerbia és Macedónia szintén bejelentette, hogy a továbbiakban csak a Szíriából, Irakból és Afganisztánból érkezőket engedi át az Európai Unió irányába, gazdasági migránsokat nem. Erre reagálva Horvátország is lezárta határait a gazdasági migránsok előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.