Légi katasztrófa

Bomba robbant a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállítón

A szerencsétlenül járt orosz gép október 31-én zuhant le, 23 perccel azután, hogy Sarm-es-Sejkből felszállt Szentpétervár irányába. Az orosz védelmi minisztérium bejelentette: terrorcselekmény történt.

2015.11.17 10:01ma.hu
Sputniknews/Marina Lystseva

Terrorcselekmény okozta a Sínai-félszigeten október végén lezuhant orosz utasszállító katasztrófáját. Erről Alekszandr Bortnyikov, a belbiztonsági és kémelhárítási feladatokat ellátó Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) elnöke tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz államfőt kedden.

"Egyértelműen kijelenthetjük, hogy terrorcselekmény történt" - mondta a találkozón. Miután megviszgálták a roncsokat, arra a megállapításra jutottak a szakemberek, hogy az A321-es gépen bomba robbant. A detonációt közel 1 kilónyi TNT okozta, a házi készítésű bomba 224 ember életét oltotta ki. Alekszandr Bortnyikov aról is beszámolt, hogy a légicsapásokat fokozzák a térségben. Putyin igéretet tett arra, hogy megtalálja és elszámoltatja a felelősöket.

Oroszország 50 millió dollár jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Őrizetbe vették a sarm-es-sejki repülőtér két dolgozóját

Őrizetbe vették az egyiptomi Sarm-es-Sejk repülőterének két dolgozóját az orosz utasszállító repülőgép október 31-i tragédiájával kapcsolatban - közölték kedden egyiptomi biztonsági tisztségviselők.

A Reuters hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó biztonsági tisztségviselők egyike azt mondta, összesen tizenhét embert tartanak őrizetben, köztük a sarm-es-sejki repülőtér két munkatársát, akik a hatóságok gyanúja szerint segítettek robbanószerkezetet juttatni a szerencsétlenül járt gép fedélzetére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.