Merényletek Párizsban

Egyiptomi útlevelet is találtak a Stade de France-nál

Egy egyiptomi útlevelet is találtak szombaton az egyik öngyilkos merénylő holttestének közelében a párizsi Stade de France stadionnál.

2015.11.14 18:26MTI

Kairó eközben bejelentette, hogy egy egyiptomi fiatalembernek nyoma veszett Párizsban.

Az egyiptomi okmány felleléséről a BFMTV francia hírtelevízió számolt be, röviddel azon rendőrségi jelentések után, amelyek szerint az egyik merénylő holtteste mellett egy szíriai útlevelet találtak. A két úti okmány tulajdonosainak személyazonosságát nem közölték; jelenleg is vizsgálják az útlevelek és a merényletek közötti esetleges összefüggéseket.

Eközben Kairó bejelentette, hogy egy 1988-as születésű egyiptomi fiatalembernek nyoma veszett a francia fővárosban. Ahmed Abu Zeid külügyi szóvivő szerint Valíd Abder-Rázek Júszef édesanyja társaságában utazott Párizsba, és péntek este elment a Stade de France stadionban megrendezett francia-német labdarúgó mérkőzésre. A párizsi egyiptomi nagykövetség információi szerint Júszef azóta nem tért vissza a szállására.

Ahmed Abu Zeid azt is elmondta, hogy az egyiptomi külképviselet állandó kapcsolatban áll a francia külügyminisztériumban összeült válságtanáccsal, amelynek értesülései szerint a fiatal egyiptomi neve sem a sebesültek, sem az áldozatok listáján nem szerepel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.