Dráma

Lövések Párizs több részén, túszdráma - Francois Hollande közelében gránátok robbantak

Lövöldözés és robbantás történt a francia főváros több különböző helyszínén, egy étteremében, egy bárban, és a Stade de France mellett, ahol Francois Hollande francia államfő is tartózkodott. Halottak is vannak.

2015.11.13 23:30ma.hu
Összehangolt támadás

Bár az első hírek egy kalasnyikovos lövöldözőről szóltak, majd egyre jobban körvonalazódott, hogy egy összehangolt, több támadó által végrehajtott akciósorozattal csaptak le a francia főváros több pontjára - az áldozatok számra már negyven felett van.

A franca államfő a stadionban meccset nézett, kimenekítették a helyszínről, majd azonnal csatlakozott a válságstábhoz

A meccset néző szemtanúk szerint a robbanásokat követően a játék tovább folyt a stadionban, bár egy helikopter is megjelent felettük: "Két nagy robbanást hallottunk, majd egy kisebbet, de minden ment tovább, mintha mi sem történt volna, majd a hangosbemondóban jelezték, hogy el kell hagyni a stadiont." A szurkolók a Twitteren értesültek a döbbenetes hírekről.

Vincent Berthézène ‏@Vince66240

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge étteremnél dördültek lövések, majd a Bataclan nevű szórakozóhely előtt, ezt követően pedig a rue Charonne környékén ropogtak a kalasnyikovok.

Vincent Berthézène ‏@Vince66240


A liberation.fr cikke szerint legalább 100 túszt ejtettek a Párizs belvárosában található Bataclan szórakozóhelyen. A szemtanúk szerint az Allah Akbar (Allah nagy) kiáltás volt hallható, majd fegyveresek rontottak a koncertező tömegre, a sorozatlövők miatt szó szerint fröcskölt a vér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.