Ukrajna

Putyin: a kelet-ukrajnai válság "befagyott konfliktussá" válhat

Az orosz elnök a minszki megállapodások végrehajtásáról is beszélt egy interjúban.

2015.11.13 19:45MTI

A kelet-ukrajnai válság "befagyott konfliktussá" válhat - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az Interfax orosz és az Anadolu török hírügynökségeknek adott interjújában.

Szerinte nem kell túldramatizálni a minszki megállapodások végrehajtásával kapcsolatos késedelmet. Azokat - néhány nehézséget leszámítva - végrehajtják, és ami a leglényegesebb, a megállapodások rendelkezéseit, alapelveit és értelmét a felek nem kérdőjelezik meg. Csupán az időkeret "technikai" kiszélesítéséről van szó - vélekedett az elnök.

Azonban még mindig fennáll a veszélye, hogy a Donbasz térség egy újabb "befagyott konfliktussá" válhat, és ezt alátámasztja Kijev politikája, amely erősíti Ukrajna délkeleti területének elszigeteltségét - mondta Putyin.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.