Illegális bevándorlás

Nagy a zsúfoltság a horvát és szlovén befogadóállomásokon

A magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban 355 ezer migránst vettek nyilvántartásba. Többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt.

2015.11.11 10:17MTI
Forrás: Youtube

Zsúfoltság volt tapasztalható a horvát és szlovén befogadóállomásokon - közölte a horvát sajtó szerdán.

Kata Nujic rendőrségi szóvivő újságíróknak kijelentette: erősödött a migrációs bevándorlási hullám, ami miatt kedden zsúfoltság volt tapasztalható a bródi (Slavonski Brod) téliesített tranzitközpontban. "A migránsokat ezért Szlovéniába vonattal és buszokkal is szállítottuk" - mondta.

A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban 355 ezer migránst vettek nyilvántartásba. Többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt, és többnyire Bapska körzetében léptek horvát területre. A horvát hatóságok a múlt hét közepétől már vonattal szállítják a migránsokat a szerb határról Szlovéniába. Kedden több mint 6000 illegális bevándorlót lépte át a szerb-horvát határt.

Miro Cerar szlovén miniszterelnök kedden bejelentette: kormánya úgy döntött, hogy Ljubljana ideiglenes műszaki akadályt épít Horvátországgal közös határán. Szlovén sajtóértesülések szerint a hatóságok a kerítés első elemeinek felállításához várhatóan már szerdán hozzálátnak.

A 24ur szlovén napilap arról írt: Krsko és Brezice között kora reggel az autópályán katonai járművek konvoja haladt Dobovára, majd a szlovén-horvát határ melletti Veliki Obrez felé vette az irányt.

A rendőrség lezárta a területet, újságírókat nem engednek a határ közelébe. Ugyanakkor a horvát oldalon lévő Vukovo Selo településtől, amely egy kilométerre van a szlovén határtól, lehet látni a katonaság műszaki alakulatait, amelyek már elkezdték a szögesdrótkötegek lepakolását a teherautókról. A lap megemlíti, hogy a szlovén hadsereg nem hajlandó nyilatkozni a történésekről.

Szlovéniában - a legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 179 299 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Szombaton 1716, vasárnap 4381, hétfőn 5341, kedden 7457, szerdán 6 óráig újabb 2233 migráns lépte át a horvát-szlovén határt. Ausztriába október 20. óta 162 352 Közel-Keletről érkező menekült távozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.