Jogellenesnek nyilvánította

Betiltotta a Lufthansa-sztrájkot a düsseldorfi munkaügyi bíróság

A düsseldorfi munkaügyi bíróság jogellenesnek nyilvánította a Lufthansa légiutas-kísérőinek a sztrájkját és a munkabeszüntetés befejezésére szólította fel a szakszervezetet.

2015.11.10 19:20MTI

A düsseldorfi munkaügyi bíróság végzése Lufthansa keresetének megfogalmazása értelmében csak a düsseldorfi repülőtérre és a keddi napra vonatkozik, az elkövetkező napokra nem.

A Lufthansa kedden keresetet nyújtott be a düsseldorfi és a darmstadti munkaügyi bíróságon, kérve, hogy minősítsék törvénytelennek az Ufo pénteken meghirdetett munkabeszüntetését.

Az Ufo szakmai szakszervezet erre válaszul kedden bejelentette, hogy szerdától teljeskörű sztrájkba kezdenek a Lufthansa légiutas-kísérői és péntek estig Frankfurtban, Münchenben és Düsseldorfban a német légitársaság összes közép- és hosszútávú járatának indítását megakadályozzák.

A bíróság szerint az Ufo szakszervezet nem fogalmazta meg kellő pontossággal a munkabeszüntetés célját, holott a bérköveteléseket pontosan és ellentmondásmentesen kell előterjeszteni, ez pedig nem történt meg.

Arról még nincsenek információk, hogy a Lufthansa tervezi-e újabb kereset benyújtását a munkabeszüntetés betiltására az elkövetkező napokra is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.