Brit EU-népszavazás

Cameron: az EU és az euróövezet "nem ugyanaz"

Ki kell mondani, hogy az Európai Unióban "egynél több" fizetőeszköz létezik, és azt is, hogy egyetlen EU-tagállamot sem érhet diszkrimináció annak alapján, hogy milyen pénzt használ.

2015.11.10 11:13MTI

A brit miniszterelnök szerint hivatalosan ki kell mondani, hogy az Európai Unió és az euróövezet "nem ugyanaz".

David Cameron kedden a Királyi Külügyi Intézet - londoni székháza után közkeletű nevén a Chatham House - hallgatósága előtt részletezte azokat a reformokat, amelyeket a brit kormány szerint az Európai Uniónak végre kellene hajtania ahhoz, hogy Nagy-Britannia a jövőben is az EU tagja maradhasson.

Először az euróövezeti és a valutaunión kívüli EU-tagállamok viszonyára tért ki. Kifejtette: London szerint semmi nem indokolja, hogy az euróövezet és az európai egységes piac földrajzi határai egybeessenek.

Cameron szerint törvényerejű határozatban ki kell mondani, hogy az Európai Unióban "egynél több" fizetőeszköz létezik, és azt is, hogy egyetlen EU-tagállamot sem érhet diszkrimináció annak alapján, hogy milyen pénzt használ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.