Légi katasztrófa

Új hangot hallottak a lezuhant gép pilótadobozának hangfelvételén

A legfrissebb vizsgálatok alapján a Cockpit Voice Recorderen (CVR) az utolsó pillanatban egy hang hallatszik.

2015.11.07 17:49MTI

A vizsgálatot vezető nemzetközi szakértői csoport vezetője, Ajman en-Nahíb egy szombat esti kairói sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a pilótafülke hangrögzítő berendezésén (Cockpit Voice Recorder, CVR) az utolsó pillanatban egy hang hallatszik.

További részletekbe nem bocsátkozott, mondván, a következőkben speciális laborokban elvégzett elemzésre van szükség a hang természetének meghatározásához.

Több nyugati kormány is azt valószínűsítette biztonsági értesülésekre hivatkozva, hogy merénylet okozta a tragédiát, amelynek során 224 ember vesztette életét. Számos ország ezért felfüggesztette a Sarm-es-Sejkbe irányuló légi forgalmát, ami kényesen érinti az idegenforgalomtól jelentősen függő egyiptomi gazdaságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.