Mindössze 300 méterre haladt el a rakéta

Majdnem lelőttek egy brit repülőt augusztusban

Rakéta haladt el háromszáz méterre egy Londonból az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyre brit turistákat szállító repülőgép mellett idén augusztusban, nem sokkal a gép leszállása előtt.

2015.11.07 12:51MTI
freedigitalphotos.net/James Barker

A brit kormány egy szóvivője szerint nem célzott támadásról volt szó.

A brit közlekedési minisztérium a brit Daily Mail napilap kérdésére megerősítette az augusztus 23-án történteket. A pilóták kikerülési manővereket hajtottak végre és sikerült teljes biztonságban letenniük a gépet - írta a brit sajtó. A beszámolók szerint az utasokat nem tájékoztatták az incidensről.

A Daily Mail által idézett forrás szerint a másodpilóta irányította a gépet a történtek idején, ám a másik pilóta is a kabinban volt és látta a közeledő rakétát. Ő adott utasítást, hogy a repülőgép forduljon balra, és így elkerülje az akkor háromszáz méterre lévő rakétát.

A londoni kormány egy szóvivője az esettel kapcsolatban azt mondta, nem célzott támadásról volt szó. Az eset feltehetően összefüggött az egyiptomi hadseregnek a térségben abban az időben végrehajtott gyakorlatával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.