Illegális bevándorlás

A német belügyminiszter megvonná a családegyesítés lehetőségét a szíriai menekültektől

Thomas de Maiziere pénteki felvetése szerint a polgárháború sújtotta arab országból származó menekülteknek a jövőben csak egy évre kellene tartózkodási engedélyt adni, és meg kellene vonni a családegyesítés lehetőségét.

2015.11.06 20:08MTI

A konzervatív CDU politikusa a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak azt mondta, hogy hasonló helyzetben más országok is csak korlátozott időre nyújtanak védelmet. "Mi is ezt tesszük majd a jövőben a szírekkel, amennyiben azt mondjuk nekik, hogy kaptok védelmet, de csak úgynevezett oltalmazotti jogállást, amely időben korlátozott, és nem teszi lehetővé a családegyesítést."

A miniszter az albán fővárosban, Tiranában tett látogatása során nyilatkozott a rádiónak. Nyilatkozata este került adásba. A ZDF közszolgálati televízió szerint a felvetés meglepetést okozott a kancellári hivatalban, az ügyet azonban egyelőre nem lehet tisztázni, mert a tárcavezető úton van Tiranából Berlin felé.

A felvetés várhatóan újabb koalíciós vitához vezet, mert a CDU/CSU pártszövetséggel kormányzó szociáldemokraták (SPD) eddig is fenntartásokkal viszonyultak a családegyesítés korlátozásának gondolatához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.