Az Iszlám Állam tagjai lehettek

Öngyilkos merényletre készülő embereket vettek őrizetbe Törökországban

Őrizetbe vett a török rendőrség Gaziantep déli tartományban kilenc olyan embert, akik feltehetően az Iszlám Állam terrorszervezet tagjaiként öngyilkos merényletekre készültek.

2015.11.04 12:28MTI

A tartományi hatóságok tájékoztatása szerint a csoport szíriai társaik parancsaira várva terrorcselekményeket tervezett egy politikai párt isztambuli, valamint az ellenzéki Cumhuriyet című napilap isztambuli és ankarai irodái ellen. A hatóságok közléséből nem derült ki egyértelműen, hogy a gyanúsítottakat mikor vették őrizetbe, de a hatóságok azt állították, hogy a merényletekkel a vasárnapi előre hozott parlamenti választások előtt akartak "félelmet és káoszt" teremteni.

A rendőrség lefoglalt egy robbanóanyagokkal "kibélelt", öngyilkos merényletekhez használt mellényt, valamint gránátokat, lőfegyvereket és három autót, amelyeket a terrorcselekményekhez akartak felhasználni.

A vasárnapi választáson az Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) visszaszerezte abszolút többséget szerzett a parlamentben, amelyet az 5 hónnappal korábbi voksoláson elveszített.

Törökország hadműveleteket hajtott végre az Iszlám Állam szíriai fegyveresi ellen, s Recep Tayyip Erdogan államfő megerősítette, hogy a terroristák és a kurd felkelők elleni támadások a választások után is folytatódnak.

Október 10-én Ankarában, a Török Köztársaság történetének legvéresebb öngyilkos merényletében 102 ember meghalt, több mint 500 megsebesült.

Török ügyészek a múlt héten azt állították, hogy nagy valószínűséggel az Iszlám Állam gaziantepi sejtje irányította az elmúlt hónapok robbantásos merényleteinek sorozatát, beleértve a legutóbbi támadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.