Illegális bevándorlás

Merkel és Seehofer pártjai csak megállapodtak végre bizonyos dolgokban

Németországban a kormányzó konzervatív CDU és bajor testvérpártja, a CSU vezetői hetekig tartó vita után vasárnap megállapodtak egy sor menekültügyi intézkedés közös kezdeményezéséről.

2015.11.01 19:39MTI

A két párt kezdeményezéseit összefoglaló dokumentumból vasárnap este nyilvánosságra került részletek szerint a legfontosabb a tranzitzónák létrehozása.

A dokumentum egyebek között azt is tartalmazza, hogy a határ hatékonyabb ellenőrzése céljából a német és az osztrák hatóságoknak közösen kell járőrözniük a bajor-osztrák zöldhatáron, és létre kell hozni egy közös központot a rendőri, határőrizeti munka összehangolására.

A megállapodás révén enyhül a feszültség az Angela Merkel vezette CDU és a Horst Seehofer vezette CSU között, és a testvérpártok közösen helyezik nyomás alá a harmadik koalíciós partnert, a szociáldemokrata pártot, amely elutasítja a tranzitzónák létesítését.

Angela Merkel és Horst Seehofer kedden közösen ismerteti a közös kezdeményezéseket a CDU/CSU parlamenti (Bundestag-) frakciójának ülésén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.