A Koreai félszigettől keletre

Orosz bombázók közelítették meg az amerikai haditengerészet egyik repülőhordozóját

Az amerikai haditengerészet Reagan nevű repülőgép hordozója csütörtökön, a Koreai félszigettől keletre, négy vadászgépet indított gyors starttal, miután orosz bombázógépek közelítették meg egy tengeri mérföldre.

2015.10.29 18:40MTI

A négy amerikai F-18-as típusú vadászgépet azért indították, hogy kísérjék messzebbre a két orosz felségjelű TU-142-es típusú haditengerészeti repülőgépet.

Az orosz gépek a Szovjetunióban kifejlesztett Tu-95 (NATO-kódja: Bear) stratégiai bombázó repülőgép tengeralattjáró-elhárító feladatkörre átalakított változatai voltak.

Egy neve elhallgatását kérő amerikai tiszt megjegyezte, hogy mindkét fél pilótái professzionálisan viselkedtek és az orosz gépek eltávolodtak a hordozótól.

Az eset nem példa nélküli - mondták haditengerészeti források már korábbi sajtóértesülések során is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.