Illegális bevándorlás

Németországban meghosszabbítják a határellenőrzést

Fenntartják a szeptemberben ideiglenesen visszaállított határellenőrzést, egyelőre november 13-ig.

2015.10.29 08:49Pavlovic

Ha nem változik a helyzet, a határőrizetet november 13. után is fenntartják, egészen 2016 februárjáig. Minderről Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter már tájékoztatta az Európai Bizottságot. A döntést azzal indokolta, hogy az Európai Unióban továbbra is Németország az első számú célpontja a "védelmet kereső migránsok példa nélküli, irányítatlan és ellenőrizetlen áradatának", ami a közrendet és a belső biztonságot tekintve "komoly következményekkel jár". Ezért elkerülhetetlen a határellenőrzés fenntartása, hogy "legalább valamelyest" rendezetté váljon a menedékkérők beáramlása.

Németország szeptember 13-án állította vissza ideiglenesen a határellenőrzést, hivatkozva a schengeni határellenőrzési kódexre, amely szerint a tagállamok a közrendet vagy a belső biztonságot fenyegető komoly veszély esetén legfeljebb 30 napos időtartamra - illetve a komoly veszély várható időtartamára, ha az meghaladja a 30 napos időszakot - visszaállíthatják az ellenőrzést a belső határaikon. A belügyminiszter egy hónapja azzal indokolta az intézkedést, hogy korlátozni kell és rendezett mederbe kell terelni a Németországba igyekvő menedékkérők "áradatát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.