Iszlám Állam ellen

Obama nagyobb fokozatra kapcsol Szíriában

Az Egyesült Államok fokozni készül az Iszlám Állam (IÁ) elleni légi hadműveleteit Szíriában erőteljesebb légi csapások révén, növelve az amerikaiak vezette koalíció gépeinek a számát ezekben az akciókban.

2015.10.27 18:49MTI

Ezt mondta kedden Ashton Carter amerikai védelmi miniszter egy washingtoni szenátusi bizottsági meghallgatáson. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az Obama-kormányzat változtatott a dzsihadisták elleni támadások irányán is, vagyis a jövőben az IÁ által Szíria "fővárosává" kikiáltott Rakka, valamint Anbár tartomány fővárosa, Ramádi lesz a légi hadműveletek fő célpontja.

Joseph Dunford amerikai vezérkari főnök ugyanezen a meghallgatáson jelezte: megfontolja majd, hogy növeljék az iraki hadsereget segítő amerikai csapatok létszámát az Iszlám Állam elleni hatékonyabb küzdelem érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.