Illegális bevándorlás

Szakértő: Németország két tűz közé szorult

A menekültkérdésben Németország és Angela Merkel két tűz közé szorult.

2015.10.22 21:22MTI

Tamási Anna, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője szerint a német kancellár komoly kritikákat kap a pártszövetségeseitől, de igyekszik továbbra is egy korrekt külpolitikát megvalósítani. Angela Merkel tisztában van azzal, hogy egy esetleges német határzár milyen nyomást gyakorolna a nyugat-balkáni országokra, destabilizációt okozva, ezért olyan javaslatokkal próbálja kezelni a problémát, amely az országot kevésbé vonzóvá teszi, illetve szorgalmazza az EU külső határainak védelmét is.

A szakértő szerint Angela Merkelnek komolyan kellene vennie a politikusaitól kapott kritikákat.

Tamási Anna az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában úgy vélte, a német kancellár politikájában folyamatosan és fokozatosan váltja fel a politikai korrektséget a politikai realizmus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.