Senki nem igényelt EU Kék Kártyát

Leggyakrabban kínaiak vásárolnak letelepedési államkötvényt

Leggyakrabban kínaiak vásárolnak letelepedési államkötvényt a belügyminiszter írásbeli válasza szerint.

2015.10.16 02:31MTI

Pintér Sándort a PM-es Szabó Tímea kérdezte arról, hogy milyen állampolgárok vásároltak kötvényt 2012 és 2014 között.

A válasz szerint a program ténylegesen csak 2013-ban indult, így 2012-re nincsenek statisztikai adatai a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak.

A tárcavezető jelezte: a letelepedési államkötvénnyel rendelkező harmadik országbeliek közül senki nem igényelt EU Kék Kártyát, azaz olyan tartózkodási engedélyt, amely valamely tagállam területén tartózkodásra és munkavállalásra jogosít.

A mellékelt táblázat szerint 2013-ban 429, 2014-ben 1667, idén szeptember 30-ig pedig 390 kínai vett letelepedési kötvényt. Az oroszok közül 2013-ban ketten, 2014-ben 118-an, idén 53-an vásároltak. Tavaly 14 iráni szerepelt a vásárlók között, a bontásban - amely 37 nemzetet nevesít - a további vevők száma nem éri évente el a tucatnyit nemzetenként. Köztük vannak egyebek mellett egyiptomiak, pakisztániak, szírek, törökök és ukránok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.