Illegális bevándorlás

Nem várható a migrációs nyomás enyhülése Horvátországban

A jövőben racionálisabban bánnak a tartalékaikkal, ugyanis a migránsok eldobálják az ételt.

2015.10.14 13:45MTI
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Egyelőre nem várható a migrációs nyomás enyhülése Horvátországban - jelentette a horvát közszolgálati rádió szerdán.

A belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe - a magyar-szerb zöldhatár lezárása - óta 173 ezer illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt. Horvátország területére - a kelet-szlavóniai Babska és Tovarnik körzetébe - kedd éjféltől szerda reggel 9 óráig közel kétezer migráns érkezett, akiket az opatovaci sátortáborból vonattal és buszokkal folyamatosan szállítanak a magyar határra.

A kelet-szlavóniai befogadóállomáson a vöröskereszt egyik munkatársa kedden úgy nyilatkozott, hogy a jövőben racionálisabban bánnak a tartalékaikkal, ugyanis a migránsok eldobálják az ételt. Ezért azokon a területeken, ahol a bevándorlók illegálisan átlépik a határt, csak vizet és gyümölcsöt osztanak majd. Élelmiszercsomagot csak a sátortáborban kapnak a menedékkérők - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.