Bréking

Lövöldözés volt egy amerikai egyetemen, többen meghaltak

Az első beszámolók szerint tizenöten meghaltak.

2015.10.01 21:01MTI

Az első beszámolók szerint tizenöten meghaltak, húszan pedig megsebesültek csütörtökön az Egyesült Államokbeli Oregon államban egy iskolai lövöldözésben - jelentette az amerikai média rendőrségi forrásokra hivatkozva. Egy helyi rendőrségi vezető az ottani televíziós állomásnak nyilatkozva kevesebb áldozatról beszélt.

A lövöldözés az Oregon állambeli Roseburg kisváros Umpqua nevű főiskoláján történt, a legfrissebb hírek szerint egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek. A gyanúsított nemét, illetve életkorát egyelőre nem közölték. A rendőrség közlése szerint a lövöldözés helyi idő szerint délelőtt fél 11 körül kezdődött, a hatóságokat percekkel később riasztották.

Az épületet körülzárták, átvizsgálása folyamatban van, a rendőrség lőfegyverek, illetve robbanószerek után kutat. A tűzoltóság Twitter-üzenetben arra figyelmeztette az embereket, hogy ne menjenek az iskola közelébe. A sérülteket a kisváros kórházába szállították, de pontos számukat még nem közölték, ahogy nem érkezett hír arról sem, hogy állapotuk mennyire súlyos.

Hírügynökségi jelentések szerint a Portlandtől mintegy 300 kilométerre délre található városban lévő tanintézményt mintegy háromezer diák látogatja.

Az Egyesült Államokban az elmúlt években számos hasonló merénylet történt. A legsúlyosabb közülük 2012 decemberében történt, amikor egy ámokfutó 27 embert, köztük 18 - öt és tíz év közötti - kisgyereket lőtt agyon Connecticut amerikai állam egyik kisvárosa, Newtown egy általános iskolájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.