ENSZ-közgyűlés

Japán: másfél milliárd dollár a menekültek támogatására és stabilizációra

A távol-keleti szigetország további 750 millió dollárt készít elő "a béke építésének megsegítésére" a Közel-Keleten és Afrikában.

2015.09.30 07:09MTI

Japán idén 1,5 milliárd dollárt fordít a menekültek megsegítésére, valamint a települések stabilizálására a békétlenség sújtotta területeken a Közel-Keleten és Afrikában - jelentette ki kedden New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés általános vitáján Abe Sindzó japán miniszterelnök.

Abe közölte, hogy hazája ebben az évben 810 millió dollár gyorssegélyt nyújt az iraki és szíriai menekülteknek, valamint a lakóhelyük elhagyására kényszerült személyeknek, és ez a háromszorosa a tavalyi összegnek.

Mint mondta, a távol-keleti szigetország további 750 millió dollárt készít elő "a béke építésének megsegítésére" a Közel-Keleten és Afrikában, beleértve az iraki vízellátás és szennyvíz-rendszerek kiépítésének támogatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.