Duplán

Katalán választások: "Nyertünk"

A függetlenségi pártok a hivatalos eredmény előtt bejelentették győzelmüket.

2015.09.27 23:05MTI

A Junst pel Sí (Együtt az igenért) katalán függetlenségi párttömörülés vasárnap éjjel, még a szavazatok számlálása közben - a hivatalos eredmény közzététele előtt - bejelentette győzelmét a katalóniai parlamenti választásokon.

"Nyertünk" - mondta Artur Mas, jelenlegi katalán elnök este negyed 11 előtt nem sokkal, a szavazatok 76 százalékos feldolgozottságánál a párttömörülés választási központjánál összegyűlt tömegnek, akik katalán zászlókat lengettek és azt skandálták: "Függetlenség, függetlenség".

Az elnök hangsúlyozta: dupla győzelmet arattak, nyert az igen és a demokrácia.

Mint mondta, tudják, hogy rengeteg munka áll előttük, de a győzelem hatalmas erőt, és nagy legitimitást ad ahhoz, hogy előrevigyék ezt a projektet.

Véleménye szerint az elmúlt 35 évben példátlan, 77 százalékos részvételi arány a bizonyíték azoknak, akik tagadták, hogy ez a választás a függetlenségről szól. Egyúttal kérte, hogy mindenki ismerje el Katalónia és a függetlenség győzelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.