Illegális bevándorlás

A spanyol kormányfő nem ért egyet a magyar intézkedésekkel

"Szerintem a legfontosabb ebben az életben az emberi lény, és az ő alapvető jogai. Az első az élet, a szabadság, és mindaz, amit elismer bármelyik civilizált alkotmány."

2015.09.22 13:31MTI

Nem értek egyet azzal, amit a magyar kormány tesz - mondta a spanyol miniszterelnök az Onda Cero nevű rádiócsatornának adott interjújában kedden, először kommentálva nyilvánosan a magyarországi migrációs intézkedéseket.

Mariano Rajoyt a műsorban arról kérdezték: mi a véleménye a magyar kormány politikájáról, illetve arról, hogy a menekültekkel szemben vízágyút és könnygázt használtak a határon.

"Én ellene vagyok" - jelentette ki a spanyol kormányfő, hangsúlyozva, hogy a menekültválság hatalmas probléma, ugyanakkor életekről és emberi lényekről van szó.

"Szerintem a legfontosabb ebben az életben az emberi lény, és az ő alapvető jogai. Az első az élet, a szabadság, és mindaz, amit elismer bármelyik civilizált alkotmány" - fogalmazott.

Igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy mindenki, aki kéri, megkapja-e a menekültstátust Spanyolországban.

"A menedékjog valami olyan, ami az európai civilizáció génjeiben van" - mondta. Hangoztatta, hogy a politikai üldözöttek, és a háború elől menekülők megérdemlik a figyelmet és támogatást.

Mariano Rajoy hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy a nemzetközi közösség megállapodjon és világossá tegye céljait Szíriával kapcsolatban, mert jelenleg csak abban egységesek, hogy elutasítják az Iszlám Államot és a terrorizmust, ugyanakkor vannak hatalmak, amelyek támogatnák Asszad elnököt, és vannak, amelyek nem.

Spanyolország a közös álláspont kialakítása mellett van - jegyezte meg a dél-európai ország miniszterelnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.