Illegális bevándorlás

A horvát elnök a kormányt bírálta

A horvát kormány "B-terve", miszerint az illegális bevándorlókat a magyar határ felé irányítják, reakció az "A-tervre", amely nem is létezett.

2015.09.22 05:56MTI

A kormány nem készült fel kellően a migránsválság kezelésére - jelentette ki Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő hétfőn a Nova TV esti híradójában. A helyzet még mindig nem olyan stabil és biztonságos, mint amilyennek lennie kellene: aggasztó, hogy ellenőrzés nélkül ennyi ember jön be az országba, akikről nem tudjuk, kicsodák, és mit akarnak - mondta az államfő.

A határellenőrzés nem működik, és a helyzet csak azután javult, hogy a migránsok nagy részét Magyarországra szállították - tette hozzá.

A horvát kormány "B-terve", miszerint az illegális bevándorlókat a magyar határ felé irányítják, reakció az "A-tervre", amely nem is létezett - szögezte le Grabar-Kitarovic.

A napokban felmerült a kérdés, hogy vajon ezek a migránsok mind menekültek-e egyáltalán - jelentette ki az államfő.

"Merkel (német kancellár) behúzta a kéziféket, és nincs tudatában annak, hogy az a rengeteg autó, amely most feltorlódott az utakon, káoszt okozott" - mondta.

A horvát államfő úgy vélte: mindenkinek az az érdeke, hogy a helyzet ellenőrzés alatt álljon, csak abban nem tudnak megegyezni, hogy ezt milyen módon érjék el. Szerinte a horvát kormány túl könnyedén vette a problémát.

A jobboldali államfő és a baloldali kormány között ellentét feszül a migránsválság megítélésében, a szociáldemokraták már azzal is megvádolták az elnököt, hogy - egy menekültügyi biztos kinevezésével - párhuzamos "kabinet" kialakítására törekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.