Illegális bevándorlás

Szlovénia az uniós szabályok megsértésével vádolta meg Horvátországot

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök korábban kijelentette, hogy országában a továbbiakban nem tudják regisztrálni és elszállásolni az újonnan érkező menekülteket.

2015.09.18 15:12MTI

Szlovénia az Európai Unió és a schengeni rendszer szabályainak megsértésével vádolta meg pénteken Horvátországot, miután Zoran Milanovic horvát miniszterelnök kijelentette, hogy országában a továbbiakban nem tudják regisztrálni és elszállásolni az újonnan érkező menekülteket.

Sefic Bostjan szlovén belügyi államtitkár sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a rendőrség további egységekkel készül a várhatóan Horvátországból érkező menekültáradat kezelésére.

"Horvátország lépései nincsenek összhangban az EU és a schengeni rendszer szabályaival, miután úgy döntöttek, hogy innentől kezdve nem regisztrálják a migránsokat" - hangsúlyozta az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.