Terrorveszély

Obama a Fehér Házban fogadta a vonattámadást meghiúsító három amerikait

"Az amerikai jellem legjavát képviselik ők" - hangoztatta az elnök a 23 éves Spencer Stone-ról, a 22 éves Alek Skarlatosról és a 23 éves Anthony Sadlerről.

2015.09.17 21:11MTI

A Fehér Házban fogadta Barack Obama elnök csütörtökön azt a három amerikait, akik augusztusban egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton megakadályoztak egy terrortámadást.

"Az amerikai jellem legjavát képviselik ők" - hangoztatta az elnök a 23 éves Spencer Stone-ról, a 22 éves Alek Skarlatosról és a 23 éves Anthony Sadlerről.

A gyerekkoruk óta jó barátságban lévő fiatalemberek közül az első a légierőnél, a második a hadseregnél szolgál, a harmadik pedig egyetemi hallgató.

Obama kiemelte, hogy a három amerikai nemcsak életeket mentett meg és egy nagyszabású tragédiát akadályozott meg, de az Egyesült Államok hírnevét is öregbítette.

Stone, Skarlatos és Sadler egy iszlamista fegyverest tett ártalmatlanná, mégpedig a 26 éves marokkói Ajub el-Khazzanit. A három amerikai a támadó lefegyverzésében szintén részt vevő Chris Normannel együtt Francois Hollande francia elnöktől megkapta a Becsületrendet.

Ashton Carter védelmi miniszter a fegyveres erőknél szolgáló két fiatalembert csütörtökön a Pentagonban a fegyvernemük érdemérmével tüntette ki. Stone, aki a támadóval való összecsapásban kis híján elvesztette az egyik hüvelykujját is, megkapta a súlyosan sebesült katonáknak járó Bíbor Szív kitüntetést is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.