Terrorellenes hadjárat

Az egyiptomi hadsereg kilenc nap alatt 360 fegyveressel végzett

Az egyiptomi hadsereg kilenc nap alatt 360 fegyveressel végzett a Sínai-félsziget északi részén.

2015.09.16 15:41MTI

Mohamed Szamír, a fegyveres erők szóvivője Facebook-oldalán számolt be a múlt hétfőn indított terrorellenes hadjárat állásáról, s rámutatott, hogy a kormányerők csak kedden 55 terroristát öltek meg. A heves tűzharcokban, illetve egy robbanószerkezet okozta robbanás következtében két katona meghalt és tizenketten megsebesültek.

A hétfőn, a Vértanú Joga néven indított hadjárat a fegyveres erők egy korábbi bejelentése szerint addig fog tartani, amíg meg nem szűnik a terroristák jelenléte a Gázai övezettel szomszédos országrészben.

Az Iszlám Állam helyi ága, a Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) fellegvárának számító régióban a szóvivő szerint százával "perzselik fel" a szélsőségesek búvóhelyeit, és hatalmas mennyiségű fegyvert, robbanóanyagot és merényletek végrehajtásához használt járművet semmisítenek meg.

A Gázai övezet szomszédságában fekvő országrészt tavaly novemberben katonai övezetté nyilvánították, miután az említett terrorszervezet által végrehajtott merényletek egyikében legalább harminc katona vesztette életét. A térségbe azóta a független sajtót nem engedik be, s így az ott folyó harcokról szóló értesülések gyakorlatilag egyetlen forrása maga a hadsereg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.