Illegális bevándorlás

Közel harminc menekült fulladt a tengerbe Görögország partjainál

A görög parti őrség arról számolt be, hogy huszonnyolc menekült, köztük egy gyerek fulladt vízbe a görög Farmakonisz sziget közelében, amely mintegy 15 kilométerre fekszik a török partoktól.

2015.09.13 18:47MTI

A tájékoztatás szerint a hatóságok hatvannyolc embert kimentettek a vízből, huszonkilenc másiknak pedig sikerült kiúsznia a partra.

YouTube screenshot

Nyáron szíriai menekültek tízezrei érkeztek Törökország égei-tengeri partjaira, hogy onnan továbbjussanak Görögországba, ahonnan továbbmehetnek az Európai Unió más tagországaiba. Segélyszervezetek becslése szerint átlagban naponta kétezren érkeztek gumicsónakokkal a görög szigetekre.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet legfrissebb jelentése szerint idén eddig mintegy 430 ezren érkeztek a Földközi-tengeren keresztül Európába, közülük nagyjából 310 ezren Görögországban értek partot. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arról számolt be, hogy idén már kétezer-hétszáznál többen haltak meg a Földközi-tengeren át Európába igyekvő menekültek közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.