HM

Megkapták első éles riasztásukat a magyar Gripenek a balti légtérben

A magyar vadászgépek még pénteken kaptak jelzést, hogy egy azonosítatlan repülőgép lépett a légtérbe.

2015.09.12 13:38MTI

Először kaptak éles riasztást azok a magyar Gripenek, amelyek a balti országok légterének védelmében vesznek részt - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar vadászgépek még pénteken kaptak jelzést, hogy egy azonosítatlan repülőgép lépett a légtérbe.

A gépek azonosították a riasztást okozó orosz An-26-os katonai szállítórepülőgépet a Balti-tenger felett és sikeresen elfogták.

A felszállást és az elfogást a NATO németországi Egyesített Légivezetési Központjából rendelték el - tették hozzá.

A tárca felidézte, hogy a NATO Balti Légtérrendészeti missziója keretében idén szeptembertől, négy hónapon keresztül Magyarország látja el Észtország, Lettország és Litvánia légtérvédelmét vezető nemzetként, Németországgal közösen NATO parancsnokság alatt. A misszióban több mint nyolcvan magyar katona és négy JAS-39 Gripen repülőgép vesz részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.