Illegális bevándorlás

Az MKPK követi Ferenc pápa felhívását

Ferenc pápa vasárnap szólított fel minden európai plébániát, vallási közösséget, rendházat, hogy fogadjon be egy menekült családot.

2015.09.07 23:30MTI

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) "készséggel és örömmel" követi Ferenc pápa menekültek befogadásáról és segítéséről szóló felhívását - derült ki abból a levélből, amelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, az MKPK és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke, Veres András szombathelyi megyés püspök, az MKPK megválasztott elnöke és a testület tagjai írtak hétfőn a pápának.

Az MTI-hez is eljuttatott levélben megköszönték a katolikus egyházfőnek a vasárnapi úrangyala (Angelus) imádság előtt mondott szavait, valamint azt, hogy a pápa előttük jár az Evangélium útján és "megjelöli a cselekvés helyes irányát".

"A menekültek befogadásáról és segítéséről szóló felhívását készséggel és örömmel követjük. Szavai nagy erősítést és bátorítást jelentenek a megkezdett munkában" - írták.

Az MKPK sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a püspöki konferencia "illetékesei már vizsgálják, hogy milyen konkrét lépésekkel tudják követni a Szentatya szándékát és útmutatását".

Ferenc pápa vasárnap szólított fel minden európai plébániát, vallási közösséget, rendházat, hogy fogadjon be egy menekült családot, és bejelentette, hogy ebben példát fog mutatni az általa vezetett római egyházmegye, így a Vatikán két plébániája is befogad menekült családokat "a következő napokban".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.