Illegális bevándorlás

Migránsoknak szánt adománygyűjtésbe kezdett Miklóshalma

Migránsoknak szánt adománygyűjtésbe kezdett a burgenlandi Miklóshalma (Nickelsdorf).

2015.09.01 07:52MTI

A település polgármestere arra kérte a lakosokat, hogy tisztálkodási szereket és jó állapotban lévő férfi ruhákat adományozzanak a menekülteknek. Gerhard Zapfl közlése szerint az adományokat önkéntesek válogatják ki, majd a Vöröskereszt szállítja el és osztja szét.

A polgármester hangsúlyozta: "kötelességünk, hogy az embereket elsősegélyben részesítsük, és segítsünk nekik". Miklóshalmán 25 migránst helyeztek el egy panzióban. Zapfl szerint ugyan kezdetben többen ellene voltak, mára azonban már a döntést ellenzők is hoznak adományokat a menekülteknek.

A település vezetője úgy véli: a vasárnap este életbe lépett ellenőrzés bevezetésével csupán az útvonal fog változni, és a csempészek majd Magyarországon teszik ki a menekülteket, akik gyalog fognak átmenni Ausztriába.

Burgenlandban további átmeneti befogadóhelyeket létesítettek a hétvégén előre jelzett, csaknem hétezer főből álló menekültáradat fogadására. Szombaton a Miklóshalmánál lévő Nova Rock csarnok előtt sátrak állítottak fel. A csarnokban július óta csaknem 250 menekült számára alakítottak ki befogadóközpontot. Pándorfaluban (Parndorf) egy teherautó-garázst adtak át a menekülteknek, a tartományi Csajtánál (Schachendorf) 12 konténert terveznek felállítani, és Heiligenkreuznál is egy csarnok átalakításával készülnek a menekültáradat fogadására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.